Asperges met roodbaars en kappertjes


Geplaatst op 29 april 2014 in categorie Recepten, Visgerechten

Ingrediënten, 2 personen

  • 400 gr. witte asperges
  • 350 gr. roodbaarsfilet
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout
  • ½ citroen

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden snijdt de uiteinden eraf. Kook in een grote pan met ruim water de asperges in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de asperges uit in een vergiet. Bestrooi de roodbaardfilets met zout en peper en verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de roodbaardfilets op hoog vuur om en om in ca. 1 minuut en neem de vis van het vuur. Hak de peterselie en kappertjes fijn en meng het samen met wat olie in een kommetje. Strooi er wat peper overheen. Snijd de citroen in dunne plakjes. Neem 2 vellen van 30 x 30cm bakpapier. Leg de asperges erop met alle punten naar dezelfde kant. Leg de vis erop en besprenkel deze met de kappertjesolie en leg de schijfje citroen erop. Vouw het bakpapier dicht tot 2 pakketjes.

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.

leg de pakketjes op de bakplaat in midden van de oven en laat in 6 à 8 minuten garen. Pakketjes op twee borden leggen en aan tafel openmaken, oppassen voor vrijkomende stoom.

Serveer met 100 gram gekookte basmati- of zilvervliesrijst per persoon.

Ovenschotel met gehakt en pastinaak

Geplaatst op 27 januari 2015 in categorie Recepten, Stamppot & ovenschotels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram groentemix stamppot pastinaak-spitskool (Jumbo)
  • 300 gram rundergehakt
  • 750 gram aardappelen
  • 300 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein bouillonblokje
  • 100 ml water
  • 1 el olijfolie
  • vloeibare boter

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een grote pan met water gaar. Verhit een bakpan met een klein beetje vloeibare boter en fruit de geperste knoflook. Voeg kort erna het gehakt toe en rul het gehakt gaar. Verhit ondertussen in een wokpan de olijfolie en roerbak hierin de groentemix. Voeg na 5 min. het water toe en het bouillonblokje. Laat nog 5 min. doorgaren. Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en pureer het tot aardappelpuree. Voeg de melk toe, roer dit door de aardappelpuree.

Neem een ovenschaal en doe alles daarin. Begin eerst met de groente, daarna het gehakt en daaroverheen de puree. Doe een klein beetje vloeibare boter bovenop de aardappelpuree voor een krokant korstje. Wrijf dit uit over het geheel met een kwastje of de achterkant van een lepel.