Tomatensoep

 Voorbereidingstijd: 10 minuten

  •  Bereidingstijd: 30minuten
  •  Aantal personen: 4


Ingrediënten

  • 4 pakjes tomatenblokjes met knoflook a 190 g
  • 1 l (tuin)kruidenbouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep (Honig)
  • Verse basilicum
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook in 2 el olijfolie in een soeppan totdat ze glazig zien. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Voeg het kruidenbuiltje voor tomatensoep toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Verwijder het kruidenbuiltje en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met basilicumblaadjes.

Tip: Lekker met PowerSlim soepstengeltjes

Boerenkoolstamp met uitgebakken rauwe ham

     Voorbereidingstijd: 2 minuten

  •  Bereidingstijd: 20 minuten
  •  Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim aardappelpuree
  • 3 plakjes rauwe ham, in stukjes
  • 100 g boerenkool
  • 1 el roomboter, gesmolten
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper

Voedingswaarde per portie

  • 332 calorieën
  • 9.7 gram koolhydraten
  • 16.0 gram vet
  • 35.2 gram eiwitten

Bereidingswijze

Doe de boerenkool met ruim water en een snufje zout in een pan. Breng aan de kook en laat circa 15-20 minuten koken. Doe 100 ml koud water in de shaker en meng met de inhoud van het zakje aardappelpuree. Warm dit op in een pannetje of circa 15-20 seconden in de magnetron (800 W).

Bak in een droge koekenpan, op matig vuur, de stukjes ham krokant uit. Giet de boerenkool af door een vergiet en druk, met de bolle kant van een lepel, even goed aan zodat er weinig vocht achterblijft. Schep de boerenkool en de uitgebakken ham door de aardappelpuree. Roer vervolgens de gesmolten roomboter door de stamppot om deze lekker smeuïg te maken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: serveer met 5 zure augurkjes.

Rijst kipkerrie

 Voorbereidingstijd: 10 minuten

  •  Bereidingstijd: 10 minuten
  •  Aantal personen: 1


Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim rijst
  • 1 lente ui in ringen
  • 1 teentje knoflool geperst
  • 40-50 g kipfilet in reepjes

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water met kippenbouillon. Verwarm een el olie in een pan. Voeg de knoflook, lente-ui en kipfilet toe. Bak deze totdat de kip goudbruin en bijna gaar is. Voeg het kerriepoeder, roomkaas light en tauge toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: lekker fris met zoetzure komkommersalade.

Romige penne met ham en witlof

 Voorbereidingstijd: 10 minuten

  •  Bereidingstijd: 10 minuten
  •  Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim penne
  • 40 g ham, in reepjes
  • 1 flinke el roomkaas light
  • 2 stronkjes witlof, in dunne reepjes
  • 1 el gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 0.3 citroen (rasp en sap)
  • Verse basilicum
  • Versgemalen peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 326 calorieën
  • 13 gram koolhydraten
  • 16.5 gram vet
  • 29.1 gram eiwitten

Bereidingswijze

Kook de penne circa 15-20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Snijd de onderkant van de witlof, verwijder de harde kern en snijd daarna in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de witlof toe en roerbak circa 5-7 minuten op hoog vuur.

Meng de roomkaas met de citroenrasp en -sap, 25 ml pastakookvocht, wat zou en royaal versgemalen peper. Giet de penne af, roer de roomkaas, olijven en roergebakken witlof erdoor en warm nog heel even door. Garneer met basilicumblaadjes.

Tip: vanaf fase 2 kun je het nog afmaken met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.